Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 venkelknollen
  • 0,5 dl Ricard pastis
  • 2 (bloed)sinaasappelen
  • 1/4 bos platte peterselie, fijngehakt
  • 7 stengels bieslook, fijngesneden
  • 4 el witte balsamico-azijn
  • 4 el zonnebloemolie
  • Zout
  • Zwarte peper uit de molen

Bereiding

  • Snijd de harde onderkant en de stelen van de venkelknollen.
  • Schaaf of snijd de venkelknollen in dunne plakken.
  • Schenk de pastis in een kom en marineer de venkelplakken 15 minuten in de pastis.
  • Schil de sinaasappelen, maak ze schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Meng sinaasappel door de venkel.
  • Voeg de peterselie en de bieslook toe.
  • Maak een dressing van de azijn en olie. Schep wat van de dressing door de venkelsalade, proef en beoordeel of je nog wat extra dressing wenst.
  • Breng de salade op smaak met wat zout en zwarte peper.
Venkelsalade