Veel kokkies die zich nog maar net scheren (‘nat’ mag ik hopen, een echte kok kan niet zonder mes), hebben een standaardwerk in de boekenkast staan. Ik heb wat langer over het maken van een boek gedaan. Dat heeft een reden. Ik ben een kok van de marktkeuken, werk het liefst met dagverse seizoensproducten. Die maak je klaar zoals je pet staat. De ene dag fris, de andere dag met een dikke beuksmaak. Ik kook niet met receptuur. De bereidingen van gerechten heb ik ergens in mijn kop opgeslagen. Het heeft heel wat gegraaf in mijn geheugen gekost voordat de receptuur op tafel lag.

Nu de boeken er zijn, ben ik er best groos op. De boeken leren de hobbykok de juiste keuzen te maken, zowel in de winkel als achter het fornuis. Gebruik van goede producten is een voorwaarde om een gerecht te laten slagen. Heb je een recept onder de knie, dan kun je er alle kanten mee op. De boeken leren koken zonder receptendwang. Probeer de recepten uit en laat me weten wat je ervan vindt.


Herman over bonen

Herman den Blijker & Jaap van Rijn


Vlees!

Herman den Blijker & Jaap van Rijn

Vlees, mits goed en diervriendelijk: Herman den Blijker is er dol op. In zijn nieuwe kookboek Vlees! leert hij ons alles over rund- en kalfsvlees. Van rood of gegaard vlees tot orgaanvlees, Herman den Blijker weet er een heerlijk gerecht bij. En ook alle technieken en bereidingen komen aan bod, van bakken en stoven tot rijpen, evenals aankoop- en bewaaradvies. Met dit kookboek weet je altijd wat voor vlees je in de kuip hebt, en vooral: hoe je er het beste van maakt.


Herman Dichtbij

Herman den Blijker & Jaap van Rijn


Altijd Trek

Herman den Blijker & Jaap van Rijn


Herrie in de keuken

Herman den Blijker & Jaap van Rijn


Kijken, voelen, ruiken, proeven, koken en eten

Herman den Blijker & Jaap van Rijn


Peen & ui

Herman den Blijker & Jaap van Rijn