Na een vliegende start met een eigen restaurant stampte Herman den Blijker een heus horeca-imperium uit de grond. Daarnaast presenteert hij het ene na het andere televisieprogramma. Want koken en televisie maken, bleek goed te combineren. Herman den Blijker zette in de loop der jaren verschillende restaurants op. Een aantal restaurants verkocht hij aan zijn personeel of andere uitbaters.“De opening van restaurant Las Palmas werd rechtstreeks op de televisie uitgezonden. Vooraf kneep ik hem als een ouwe kok. Hoe krijg je zo’n grote hut vol!? Niemand kon me een antwoord geven. Het liep anders dan ik vermoedde: vierhonderd man in de zaak en vierduizend man voor de deur. Het verkeer liep vast op de Erasmusbrug. Daar keek ik wel van op.”

“Of we nu een chique diner of een Hollandse hap met gehaktballen en stamppotjes opdienen; mensen mogen op topkwaliteit rekenen. We brengen de gerechten goed op smaak en zorgen voor een verleidelijke presentatie. Ook schenken we veel aandacht aan sfeer en gastheerschap. Of het nu om tien of duizend gasten gaat, ze krijgen allemaal het gevoel of we hen persoonlijk verwennen.” Origineel, op smaak, een verleidelijke presentatie, dat is wat de gast van Herman Den Blijker mag verwachten.

“Als kok ken ik de betere producenten en leveranciers. Dankzij de televisie heb ik bijna alle hoeken en gaten van de wereld gezien. Mijn kook- en reiservaringen deel ik graag met anderen. De kookboeken staan dan ook bomvol tips en leuke adresjes.” Goed koken begint met mooie producten en perfect gereedschap. Wie zich thuis in de keuken lekker uitleeft, wil het eten op een mooi bordje kunnen serveren. Daar hebben we natuurlijk ook aan gedacht.

Geboren

21 oktober 1958, te Rotterdam

Burgerlijke staat

Getrouwd

Kinderen

Zoon Matz

Opleiding

Herman vertrekt op 19-jarige leeftijd naar Frankrijk waar hij in een restaurant in de Ardèche de basis van het kookambacht leert. Daarna volgt Herman drie jaar lang cursussen in Parijs.

Horeca

Herman opent begin jaren negentig restaurant De Engel, in Rotterdam. Vervolgens zet hij de Rotterdamse restaurants Jachtclub Hillegersberg, Zeezout, Rosso, Foody’s en Las Palmas op. In Zoetermeer begint Herman Hofstede Meerzigt, in Amsterdam Herrie en in Ouderkerk a/d Amstel Groot Paardenburg. De meeste restaurants zijn inmiddels verkocht.