Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 kroppen sla
  • 1 wortel, brunoise gesneden
  • 1 plak knolselderij, brunoise gesneden
  • 1 prei, witte deel brunoise gesneden
  • 1 sjalot, brunoise gesneden
  • 2 dl groentebouillon
  • boter
  • zout
  • ijswater

Bereiding

  • breng in een hoge pan water met veel zout aan de kook.
  • dompel de kroppen sla in het kokende water ongeveer 20 seconden.
  • doe ze uit het kokende water direct in het ijswater (dompel ze een paar keer door ze bij de stronk vast te houden zodat alle zand eruit is).
  • droog de kroppen tussen twee theedoeken.
  • snijd de kroppen door de helft en haal de stronk eruit.
  • duw de stukken terug in een vorm van een kleine sla.
  • neem een koekenpan en bak de sla in boter op de bolle kant.
  • laat ze kleuren en voeg de brunoise gesneden groenten toe.
  • blus alles af met wat bouillon.
  • draai de sla om en zet het vuur laag.
  • laat alles ongeveer 6 tot 7 minuten garen.
Gebakken kropsla