Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 kroppen sla
- 1 wortel, brunoise gesneden
- 1 plak knolselderij, brunoise gesneden
- 1 prei, witte deel brunoise gesneden
- 1 sjalot, brunoise gesneden
- 2 dl groentebouillon
- boter
- zout
- ijswater
Bereiding
- breng in een hoge pan water met veel zout aan de kook.
- dompel de kroppen sla in het kokende water ongeveer 20 seconden.
- doe ze uit het kokende water direct in het ijswater (dompel ze een paar keer door ze bij de stronk vast te houden zodat alle zand eruit is).
- droog de kroppen tussen twee theedoeken.
- snijd de kroppen door de helft en haal de stronk eruit.
- duw de stukken terug in een vorm van een kleine sla.
- neem een koekenpan en bak de sla in boter op de bolle kant.
- laat ze kleuren en voeg de brunoise gesneden groenten toe.
- blus alles af met wat bouillon.
- draai de sla om en zet het vuur laag.
- laat alles ongeveer 6 tot 7 minuten garen.
Gebakken kropsla