Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1,5 liter groenten- of kippenbouillon
  • 700 g iets kruimige aardappels, geschild en in stukken gesneden
  • 4 uien, in flinke stukken gesneden
  • Wit van 4 preien, in ringen gesneden
  • 4 tenen knoflook, in stukjes gesneden
  • Halve bos platte peterselie
  • Halve bos koriander
  • 10 takjes tijm
  • Grof zout
  • 70 ml olijfolie van de eerste persing
  • 2 avocado’s, in schijven gesneden
  • 32 zoute kappertjes, onder de kraan afgespoeld en drooggedept
  • Zwarte peper uit de molen

Bereiding

  • Breng de bouillon tegen de kook aan, dus niet laten koken.
  • Voeg de aardappelen, ui, knoflook en prei toe en laat op laag vuur zonder te koken garen.
  • Proef na 30 minuten en bepaal of je de groenten met een beetof wat zachter wilt hebben. Gaar maximaal 45 minuten.
  • Stamp de groenten in de bouillon grof.
  • Trek het blad van de peterselie- en koriander-stelen en rits met de nagels de blaadjes van de tijmtakjes.
  • Doe de olijfolie en een snuf zout in een flinke vijzel of in de beker van een staafmixer. Voeg de kruiden toe en vijzel of draai tot een groene saus. In de vijzel krijgt de saus een meer romige textuur.
  • Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pitten en trek voorzichtig de schillen van het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees in schijven.
  • Verdeel de warme soep over 4 warme kommen.
  • Verdeel de avocado, kappertjes, groene-kruidensaus en zwarte peper over de kommen en dien op.

Aardappelsoep met avocado