Ingrediënten
- Boter.
- Olijfolie.
- 1 rode ui, fijngesneden.
- 2 tenen knoflook, fijngesneden.
- ½ rode peper, fijngesneden.
- 500 g rundergehakt.
- 1 tl chilipoeder.
- 220 g bruine bonen en kidneybonen, uitlek gewicht.
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden.
- 500 g tomaten, ontveld en zonder zaadjes, in stukken gesneden.
- 1 el tomatenpuree.
- 2 tl. tijm, fijngesneden.
- Zout.
- Zwarte peper uit de molen.
- 1 bosje lente-ui , schuin in ringen gesneden.
- 1 rode peper, schuin in ringen gesneden.
Bereiding
- Verhit in een koekenpan een klontje boter en een scheutje olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en bak een minuutje.
- Voeg de rode peper, het gehakt en de chilipoeder toe.
- Bak het gehakt rul en gaar.
- Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder stromend koud water. Laat uitlekken.
- Voeg de bonen toe aan het gehakt.
- Schepde paprika door het gehakt.
- Laat het gerecht 5 minuten op laag vuur pruttelen.
- Voeg de tomaten, tomatenpuree en de tijm toe.
- Laat de chili con carnezo’n 25-30 minuten laag vuur op smaak komen. Schep een paar keer om.
- Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
- Dien de chili in de pan op, gegarneerd met de bosui en ringetjes rode peper.
Chili con carne