Ingrediënten

  • Boter.
  • Olijfolie.
  • 1 rode ui, fijngesneden.
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden.
  • ½ rode peper, fijngesneden.
  • 500 g rundergehakt.
  • 1 tl chilipoeder.
  • 220 g bruine bonen en kidneybonen, uitlek gewicht.
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden.
  • 500 g tomaten, ontveld en zonder zaadjes, in stukken gesneden.
  • 1 el tomatenpuree.
  • 2 tl. tijm, fijngesneden.
  • Zout.
  • Zwarte peper uit de molen.
  • 1 bosje lente-ui , schuin in ringen gesneden.
  • 1 rode peper, schuin in ringen gesneden.

Bereiding

  • Verhit in een koekenpan een klontje boter en een scheutje olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en bak een minuutje.
  • Voeg de rode peper, het gehakt en de chilipoeder toe.
  • Bak het gehakt rul en gaar.
  • Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder stromend koud water. Laat uitlekken.
  • Voeg de bonen toe aan het gehakt.
  • Schepde paprika door het gehakt.
  • Laat het gerecht 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Voeg de tomaten, tomatenpuree en de tijm toe.
  • Laat de chili con carnezo’n 25-30 minuten laag vuur op smaak komen. Schep een paar keer om.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  • Dien de chili in de pan op, gegarneerd met de bosui en ringetjes rode peper.
Chili con carne