Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 dl water;
  • 100 g suiker;
  • 1 dl natuurazijn;
  • 1 rode ui;
  • 250 g bloemige aardappelen;
  • 1/2 winterpeen, schoongemaakt en in reepjes gesneden;
  • 2 middelgrote rode uien, in reepjes gesneden;
  • Olijfolie;
  • 25 g boter;
  • 1 stokbrood of 2 ciabatta;
  • Zwarte peper uit de molen;
  • Schilfers zeezout;
  • 3 takjes platte peterselie.

Bereiding

  • Breng in een pan het water met de suiker en natuurazijn aan de kook;
  • Snijd de ui in halve ringen en leg ze op een diep bord of in een pannetje;
  • Schenk het hete zoetzuur over de uiringen. Laat rusten;
  • Kook de aardappelen gaar in ruim water met een snuf zout;
  • Doe ondertussen wat olijfolie in een koekenpan. Bak op middelhoog vuur de reepjes wortel en ui tot ze bruin kleuren. Schud de pan tijdens het bakken een paar keer op. Haal de groenten uit de pan en leg apart;
  • Prak de aardappelen grof met een vork. Smelt de boter in een koekenpan, voeg de aardappelprak toe en bak tot het een kleurtje heeft. Schep tijdens het bakken een paar keer om;
  • Snijd het brood over de lengte doormidden en verdeel in 4 stukken van 15 cm lengte;
  • Beleg het brood met de stukjes aardappel, reepjes peen en rode ui en de ingelegde ui;
  • Breng op smaak met wat zwarte peper en zout en garneer met blaadjes platte peterselie.
Broodje hutspot