Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 1 aubergine, over de lengte in dunne repen gesneden
  • 1 courgette, over de lengte in dunne repen gesneden
  • Vleestomaten, in dunne plakken gesneden
  • Olijfolie, fruitige
  • Sherryazijn
  • Burrata (= met room gevulde mozzarella; alternatief: mozzarella)
  • Groene kruiden als dille, peterselie, kervel, dragon en munt
  • Grof zeezout
  • Zwarte peper

Bereiding

  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan.
  • Bak 2 plakken aubergine en courgette. De overgebleven repen kun je ook bakken en de volgende dag op tafel zetten.
  • Laat de plakken afkoelen en snijd ze vervolgens in lange strips.
  • Verdeel de plakken tomaat en de repen groenten over een bord.
  • Sla van de olijfolie en sherryazijn met een vork een vinaigrette.
  • Verdeel de vinaigrette met een lepel over de salade.
  • Pluk met de vingers stukken van de burrata (of mozzarella). Verdeel over de salade.
  • Verdeel de kruiden over de salade.
  • Bestrooi de salade met zeezout en zwarte peper.

Tomaat, burrata en groene kruiden