Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 1/4 venkel, in kleine blokjes gesneden
  • 1 ons harde chorizo, in blokjes gesneden
  • 1 krop romaine sla, over de lengte doormidden gesneden
  • 2 puntpaprika’s
  • 3 eetl. balsamicoazijn
  • 6 eetl. olijfolie
  • zout
  • zwarte peper uit de molen

Bereiding

  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan, voeg de venkelblokjes toe en laat deze op laag vuur garen tot ze beetgaar zijn.
  • Trek het vel van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes op laag vuur tot ze goudbruin zijn.
  • Gril de puntpaprika’s bij voorkeur in een gesloten barbecue.
  • Haal de gare paprika’s van de barbecue en verwijder het velletje.
  • Gril op de barbecue de romaine sla op de snijkanten.
  • Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen.
  • Sla met een vork een dressing van balsamicoazijn, olijfolie, zout en zwarte peper.
  • Leg de sla op een bord, verdeel de venkel en paprika over de sla en besprenkel royaal met de dressing.
  • Verdeel de chorizo over de sla.
Romaine sla met paprika en chorizo