Ingrediënten
- Olijfolie
- 1/4 venkel, in kleine blokjes gesneden
- 1 ons harde chorizo, in blokjes gesneden
- 1 krop romaine sla, over de lengte doormidden gesneden
- 2 puntpaprika’s
- 3 eetl. balsamicoazijn
- 6 eetl. olijfolie
- zout
- zwarte peper uit de molen
Bereiding
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan, voeg de venkelblokjes toe en laat deze op laag vuur garen tot ze beetgaar zijn.
- Trek het vel van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes op laag vuur tot ze goudbruin zijn.
- Gril de puntpaprika’s bij voorkeur in een gesloten barbecue.
- Haal de gare paprika’s van de barbecue en verwijder het velletje.
- Gril op de barbecue de romaine sla op de snijkanten.
- Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen.
- Sla met een vork een dressing van balsamicoazijn, olijfolie, zout en zwarte peper.
- Leg de sla op een bord, verdeel de venkel en paprika over de sla en besprenkel royaal met de dressing.
- Verdeel de chorizo over de sla.
Romaine sla met paprika en chorizo