Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g rabarber
  • 100 g boter
  • 1 sinaasappel
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 1 camembert
  • 50 g notenmix, niet gebrand (in ieder geval hazelnoot, walnoot, cashewnoot)
  • Gedroogde muskaatdruiven (verkoop via de betere kaashandel)

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 ℃.
  • Maak eerst de rabarberstelen schoon. Trek de draden van de stelen en schil de stelen met een dunschiller. Snijd de stelen in stukjes.
  • Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg de boter toe en laat deze lichtbruin verkleuren. Haal de pan van het vuur en schep het schuim van de boter.
  • Trek met een dunschiller een stuk schil van een sinaasappel, neem het wit van de schil niet mee, dit smaakt bitter.
  • Zet de pan weer op het vuur en voeg de rabarberstukjes en de sinaasappelschil bij de boter. Zet de rabarber op middelhoog vuur een minuut aan, draai het vuur laag en laat de stukjes zachtjes tot een puree koken.
  • Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
  • Snijd de bovenkant van een camembert.
  • Verdeel een deel van de rabarber over de camembert.
  • Doe de kaas in het doosje en zet zonder het deksel circa 8 min. in de oven.
  • Verhit een droge koekenpan en brand de noten tot ze licht kleuren.
  • Haal de camembert uit de oven en verdeel een deel van de rabarber, de gebrande noten en muskaatdruiven over de kaas. Dien op met de overgebleven rabarber, druiven en noten.
Camembert met rabarber en noten