Met dit recept maak je een behoorlijke hoeveelheid smakelijke groente-jus die je kunt verwerken in een aantal recepten. Vries het als ijsblokjes in, zodat je altijd jus achter de hand hebt.
Ingrediënten
- 2 rode uien, in stukken gesneden
- 2 wortel, in stukken gesneden
- 2 prei, in stukken gesneden
- 1 knolselderij, in stukken gesneden
- 2 takjes tijm, in stukken gesneden
- Zonnebloem- of olijfolie
- 75 g gedroogde paddenstoelen
Bereiding
- Zet de oven op 185 ℃.
- Verdeel de groenten over een ovenbak. Sprenkel wat olie over de groenten. Kleur ze mooi bruin in ongeveer 20 minuten.
- Zet een pan op met 2 liter water en breng tegen de kook aan.
- Voeg de paddenstoelen toe en laat op laag vuur 10 minuten trekken.
- Voeg de groenten toe en laat de bouillon op laag vuur 2 uur trekken.
- Zeef de bouillon en reduceer de bouillon tegen de kook aan tot een dikke jus. Neem hier de tijd voor.
Groente-jus