Met dit recept maak je een behoorlijke hoeveelheid smakelijke groente-jus die je kunt verwerken in een aantal recepten. Vries het als ijsblokjes in, zodat je altijd jus achter de hand hebt.

Ingrediënten

  • 2 rode uien, in stukken gesneden
  • 2 wortel, in stukken gesneden
  • 2 prei, in stukken gesneden
  • 1 knolselderij, in stukken gesneden
  • 2 takjes tijm, in stukken gesneden
  • Zonnebloem- of olijfolie
  • 75 g gedroogde paddenstoelen

Bereiding

  • Zet de oven op 185 ℃.
  • Verdeel de groenten over een ovenbak. Sprenkel wat olie over de groenten. Kleur ze mooi bruin in ongeveer 20 minuten.
  • Zet een pan op met 2 liter water en breng tegen de kook aan.
  • Voeg de paddenstoelen toe en laat op laag vuur 10 minuten trekken.
  • Voeg de groenten toe en laat de bouillon op laag vuur 2 uur trekken.
  • Zeef de bouillon en reduceer de bouillon tegen de kook aan tot een dikke jus. Neem hier de tijd voor.
Groente-jus