Ingrediënten

  • 2 aubergines, het velletje schuin ingesneden
  • 3 puntpaprika’s
  • 4 knoflooktenen, gepeld en fijngesneden
  • Aluminiumfolie
  • 6 groene asperges
  • Olijfolie
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 tl. paprikapoeder
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Citroensap
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 C.
  • Wikkel 2 aubergines en de knoflook in een vel aluminiumfolie en leg op het ovenrooster.
  • Leg de puntpaprika’s op het ovenrooster.
  • Controleer na 25-30 minuten of de groenten zacht zijn. Zo niet, dan nog wat langer laten garen en om de 5 minuten de gaarheid controleren.
  • Terwijl de groenten in de oven garen, 8 groene asperges kort grillen of kort bakken in olijfolie.
  • Haal aubergines uit de aluminiumfolie en verwijder de velletje. Verwijder bij de puntpaprika’s ook de zaadlijsten en de steeltjes.
  • Doe 1 aubergine en 1 paprika met de tomatenpuree en de paprikapoeder in een keukenmachine of in de maatbeker van een staafmixer.
  • Draai de groenten tot een gladde saus.
  • Voeg zoveel olijfolie toe tot de saus iets bindt.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap.
  • Snijd de overgebleven aubergine en puntpaprika’s in repen. Besprenkel met wat olijfolie, zout en peper en schep een paar keer om.
  • Zet een ring op een bord en leg eerst de aubergine en dan de paprika in de ring. Duw iets aan en trek vervolgens de ring langzaam omhoog.
  • Herhaal deze handeling op andere borden tot de groenten zijn verwerkt.
  • Bestrooi het gerecht met de kaas en serveer met de saus.
  • Garneer het gerecht met de groene asperges.
Gegrilde aubergine