Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 navelsinaasappelen
  • 4 rode grapefruits
  • 1/8 rodekool, de stronk verwijderd
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 tl ciderazijn
  • 2 tl hazelnootolie
  • 6 blaadjes munt, fijngesneden
  • 4 blaadjes munt

Bereiding

  • Pers 2 sinaasappelen en 2 grapefruits uit. Doe het sap in een pannetje en kook tot de helft in. Laat het sap niet verkleuren. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Schil met een dunschiller de sinaasappelen en de grapefruits. Snijd met een scherp mesje de partjes uit de het fruit, zonder de velletjes die om de partjes zitten mee te nemen.
  • Snijd dunne reepjes van de rodekool en blancheer deze 2 minuten in kokend water. Schep de rodekool met een spaan uit het water en dep droog.
  • Doe de rodekool in een bak en schep de sjalot er doorheen.
  • Besprenkel de rodekool met wat druppels ciderazijn en schep een paar keer om.
  • Voeg de hazelnootolie toe en schep een paar keer om.
  • Verdeel de partjes in een waaier over 4 borden.
  • Verdeel de rodekool over de partjes en verdeel daarna het ingekookte sap over de salade.
  • Garneer de salade met een pittige cress (kiemgroenten als tuinkers, purpercress of rucolacress).
Citrussalade met rodekool