Hoe zat het ook alweer met Rotterdammers? Die stropen graag de mouwen op. Zo ook Herman den Blijker. Hij combineert het ondernemerschap met het kookambacht. Herman bestiert Restaurant LasPalmas en is daarnaast presentator van succesvolle televisieprogramma’s als Mijn tent is top, Hermans Helden, Herrie in het hotel en Herrie gezocht. Herman maakt ook kookboeken en lanceerde samen met Blokker met succes een serie stijlvolle kookproducten.

  
                   Hoe zat het ook alweer met Rotterdammers? Die stropen graag de mouwen op. Zo ook Herman den Blijker. Hij combineert het ondernemerschap met het kookambacht. Herman bestiert Restaurant LasPalmas en is daarnaast presentator van succesvolle televisieprogramm
  
Na een vliegende start met een eigen restaurant stampte Herman den Blijker een heus horeca-imperium uit de grond. Daarnaast presenteert hij het ene na het andere televisieprogramma. Want koken en televisie maken, bleek goed te combineren. Herman den Blijker zette in de loop der jaren verschillende restaurants op. Een aantal restaurants verkocht hij aan zijn personeel of andere uitbaters.
 
Hoe zat het ook alweer met Rotterdammers? Die stropen graag de mouwen op. Zo ook Herman den Blijker. Hij combineert het ondernemerschap met het kookambacht. Herman bestiert Restaurant LasPalmas en is daarnaast presentator van succesvolle televisieprogramm
                                                                  
“De opening van restaurant Las Palmas werd rechtstreeks op de televisie uitgezonden. Vooraf kneep ik hem als een ouwe kok. Hoe krijg je zo’n grote hut vol!? Niemand kon me een antwoord geven. Het liep anders dan ik vermoedde: vierhonderd man in de zaak en vierduizend man voor de deur.
Het verkeer liep vast op de Erasmusbrug. Daar keek ik wel van op.” 
                                                                                                      
“Of we nu een chique diner of een Hollandse hap met gehaktballen en stamppotjes opdienen; mensen mogen op topkwaliteit rekenen. We brengen de gerechten goed op smaak en zorgen voor een verleidelijke presentatie. Ook schenken we veel aandacht aan sfeer en gastheerschap. Of het nu om tien of duizend gasten gaat, ze krijgen allemaal het gevoel of we hen persoonlijk verwennen.” Origineel, op smaak, een verleidelijke presentatie, dat is wat de gast van Herman Den Blijker mag verwachten.
 
Hoe zat het ook alweer met Rotterdammers? Die stropen graag de mouwen op. Zo ook Herman den Blijker. Hij combineert het ondernemerschap met het kookambacht. Herman bestiert Restaurant LasPalmas en is daarnaast presentator van succesvolle televisieprogramm
                                                                                                                                 
“Als kok ken ik de betere producenten en leveranciers. Dankzij de televisie heb ik bijna alle hoeken en gaten van de wereld gezien. Mijn kook- en reiservaringen deel ik graag met anderen. De kookboeken staan dan ook bomvol tips en leuke adresjes.” Goed koken begint met mooie producten en perfect gereedschap. Wie zich thuis in de keuken lekker uitleeft, wil het eten op een mooi bordje kunnen serveren. Daar hebben we natuurlijk ook aan gedacht.
  
Hoe zat het ook alweer met Rotterdammers? Die stropen graag de mouwen op. Zo ook Herman den Blijker. Hij combineert het ondernemerschap met het kookambacht. Herman bestiert Restaurant LasPalmas en is daarnaast presentator van succesvolle televisieprogramm
                                                                                                                                                                                                     

Geboren

21 oktober 1958, te Rotterdam

Burgerlijke staat

Getrouwd

Kinderen

Zoon Matz

Opleiding

Herman vertrekt op 19-jarige leeftijd naar Frankrijk waar hij in een restaurant in de Ardèche de basis van het kookambacht leert. Daarna volgt Herman drie jaar lang cursussen in Parijs.

Horeca

Herman opent begin jaren negentig restaurant De Engel, in Rotterdam. Vervolgens zet hij de Rotterdamse restaurants Jachtclub Hillegersberg, Zeezout, Rosso, Foody’s en Las Palmas op. In Zoetermeer begint Herman Hofstede Meerzigt, in Amsterdam Herrie en in Ouderkerk a/d Amstel Groot Paardenburg. De meeste restaurants zijn inmiddels verkocht.

Hoe zat het ook alweer met Rotterdammers? Die stropen graag de mouwen op. Zo ook Herman den Blijker. Hij combineert het ondernemerschap met het kookambacht. Herman bestiert Restaurant LasPalmas en is daarnaast presentator van succesvolle televisieprogramm

 

 

Lifestyle

Loyalty kaart

Om te profiteren van alle voordelen heeft u een persoonlijke loyalty Las Palmas Card nodig, geregistreerd op naam en huidige adres. De loyalty Las Palmas Card aanvragen is heel eenvoudig. Dat kan via deze site of bij de receptie van Restaurant las Palmas.

Tweets uit Las Palmas

RT @annevanlier: Iedereen die een bijdrage leverde: enorm bedankt! Geïnspireerd? Geef je op voor de volgende editie @freeagirl #hokje #wtk1…